Fattoria Teatina olie, er resultatet af et omhyggeligt udvalg af de bedste oliven fra ejendommens olivenlunde i det bakkede område Chieti og Pescara. Vækstsystemet kaldes en "polykonisk vase". Gennemsnitsalderen for planterne er omkring 150 år.
Indsamlings- og transformationssystemet følger nogle afgørende faser. Høsten finder sted mellem 20. oktober og 30. november.
Oliven plukkes i hånden og transporteres straks til møllen til formaling. Den opnåede olie dekanteres straks for at fjerne eventuelt slam og efterlades i rustfri stålbeholdere. Olien har en fyldig og rig duft og slutter med markante noter af artiskok. Fyldig smag med let frugtagtige toner og Olien forbedrer kun sine rå kvaliteter på grøntsager og på grill generelt.
Surhedsgrad udtrykt i oliesyre 0,17%. Hvis den opbevares på et køligt sted uden lys, bevarer den sine egenskaber i omkring 24 måneder.
Den ideelle parring er torsk og kartoffelsuppe; linguine med rejer og scampial cartoccio; friske bløde oste; grillet hvidt kød; rødt kød tatar. Eller min favorit; Økologisk brød, dybbet i olien med et glas vin til at skylle det ned
Flasken er 500ml
Producent : Fattoria Teatina